annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Telefonische oplichting !

Topic gestart op: 26-04-21 16h04

Antwoorden: 5 antwoorden

Totem
Grote Wijze
Grote Wijze
21 5 1,062

Telefonische oplichting !

Ugh allemaal !

Totem merkt dat er meer oplichtingen gebeuren op basis van frauduleuze telefoonnummers! Antwoord zeker niet op dergelijke oproepen of sms-berichten, vooral als het nummer niet bekend is! @Mimo236 heeft een heel interessante artikel hierover geschreven. Totem vertaalt het even voor jou !

"4 telefoonoplichtingen om te voorkomen


1) U telefoon gaat één keer over en u heeft geen tijd om hem op te nemen. Het toont een gemiste oproep. U bent geneigd om terug te bellen.
Wees voorzichtig, u belt waarschijnlijk een lijn met toeslagen. Controleer eerst het nummer om zeker te zijn dat dit geen premium nummer is. Veel bedrijven hebben echter een volkomen eerlijk premium nummer. Als het bericht een bedrijf vermeldt waarvan u klant bent, kan het een echt telefoontje zijn. Log voor de zekerheid in op de website van het bedrijf, klik vervolgens op het gedeelte "Contacten" en controleer het nummer ervan.

2) Wanneer u opneemt, hoort u een vooraf opgenomen bericht: "U hebt een factureringsprobleem, bel dringend ..." Fraudeurs zijn slim: ze bellen soms met een standaardnummer dat begint met 01, 02, 03, 04 of 05 , of zelfs 06. Maar wees voorzichtig: het bericht bevat een tweede nummer, het nummer dat fraudeurs u vragen te bellen. Het zal duidelijk te zwaar belast zijn.

3) Als u uw telefoon opneemt, hoort u: "Hallo, hallo? Ah, ik kan je niet horen!" en de communicatie wordt verbroken. Dit is een geluidsopname. De stem doet je misschien aan een geliefde denken. Het is een illusie. Als u op de knop "terugbellen" drukt, komt u een betaald nummer tegen. Oplichters zijn creatief en bedenken regelmatig nieuwe valstrikken. Wees waakzaam en controleer bij twijfel het nummer. Bel alleen terug als dit nummer overeenkomt met dat van een dierbare.


4) Je ontvangt een sms op je gsm met de mededeling: "Je hebt een pakket in behandeling, stuur een sms om de bezorgtijd in te stellen."
Sms-berichten kunnen ook worden aangerekend. Hoe herken je ze? Ze bestaan ​​uit slechts vijf cijfers. Wees vooral op uw hoede voor prikkelende berichten zoals "Je hebt gewonnen ..." of alarmerende berichten zoals: "Uw inloggegevens zijn gestolen.""

Ontdek ook andere oplichtingen in dit artikel :Berscherm jezelf tegen Cybercriminaliteit ! !

Er is ook de Orange telephoon-app :), klik hier voor meer informatie.

Totem en de geesten waken over je!

Totem

haal_het_beste_uit_je_schermtijd_header_image_992x525_002.jpg

5 Opmerkingen