Tv
Wil je de andere Tribers een nieuw tv-programma aanbevelen? Of digitale weetjes uitwisselen over je Orange tv-belevenis? Op Tribe helpen we elkaar.
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Grote Wijze
Grote Wijze

Tips & tricks - TV : Probleem met beeld

Ugh allemaal !

Totem merkt dat er sommige klachten zijn over de TV. Hieronder vind je een lijst met tests en controles die je kan uitvoeren voor je de klantendienst belt:

 

Geen beeld

Is het voedingslampje (links) uit? Controleer de elektrische aansluiting, herstart met de schakelaar.

Het voedingslampje (links) brandt oranje. Probeer de decoder eerst elektrisch te herstarten.

Het voedingslampje knippert niet wanneer je de afstandsbediening gebruikt. Controleer de batterijen in de afstandsbediening.

Het voedingslampje brandt groen maar er is geen beeld. Druk op Home, P+/P- en controleer de tv (On/Off) en de HDMI-bron.

Controleer de HDMI-kabel tussen de decoder en de tv (of de homecinema). Zie je het ‘boot screen’ (logo Orange) en vervolgens niets (zwart scherm) terwijl het controlelampje groen brandt en je zeker bent van de HDMI-bron, druk op Home.

Zie je de menu’s of niet? Knippert het groene lampje wanneer je de afstandsbediening gebruikt?

Indien nee (zwart scherm) en ja (knippert), is er waarschijnlijk een probleem met de hardware (beschadigde chipset). Bel naar de klantendienst. Opmerking: dit probleem komt maar zelden voor (~ 0,01 %)

Vergeet niet te controleren dat de actieve HDMI-poort op je tv is die door de tv-decoder wordt gebruikt :ietwat_lachend_gezicht:

 

Vervormd beeld

Is je beeld vervormd (plat of uitgerekt), controleer dan de instellingen van je tv en de decoder:

Heb je een tv met HDMI, het beeld is standaard 16:9, maar dat kan je aanpassen:

- voor de huidige zender: OPT > Beeld aanpassen

- voor de standaardinstellingen van de decoder: Menu > Instellingen > Technisch > HDMI-uitgang > Beeld aanpassen. Je kan kiezen tussen: ‘Automatisch’ (standaard), ‘Stroken’ of ‘Zoom’.

Heb je een tv zonder HDMI die aangesloten is met een composietkabel, is de resolutie 576p, maar je kan deze verhouding aanpassen (gebruik 16:9 voor een ‘brede’ tv of 4:3 voor een ‘vierkante’ tv) en de aanpasmodus van de tv:

- voor de huidige zender: OPT > Beeld aanpassen

- voor de standaardinstellingen van de decoder: Menu > Instellingen > Technisch > Composietuitgang > Beeldformaat tv (16:9 of 4:3) of Menu > Instellingen > Technisch > HDMI-uitgang > Beeld aanpassen (Automatisch, Stroken of Zoom).

 

Totem waakt over zijn stam !

Totem

 

4 ANTWOORDEN 4
Gewaardeerd verkenner

Heeft er iemand deze situatie al voor gehad? Na een geruime tijd tv kijken via de decoder vervormt het beeld onderaan het scherm... soms schuift deze "band" zachtjes naar omhoog, soms ook niet!

Indien ik dan de hdmi kabel even uittrek en terug insteek is het beeld weer terug normaal? Ik zend hierbij een foto in bijlage van de situatie zodat er misschien een oplossing uit de bus kan komen...

Gewaardeerd verkenner

Ik denk HDMI slecht contact aan tv of digi

0 pluimen
Gewaardeerd verkenner

Ondertussen decoder vervangen,wordt vervolgd...

Rekruut scout

Ik heb een beeldprobleem, zo ongeveer 2 a 3 cm bovenaan het beeld is er een balk dat achter loopt. Dit is op alle zenders en op de opnames. Ik heb de decoder al gereset naar fabriek instellingen. Niks helpt. Is er nog iets dat ik kan proberen?

0 pluimen
Leden met de meeste pluimen