Tv
Wil je de andere Tribers een nieuw tv-programma aanbevelen? Of digitale weetjes uitwisselen over je Orange tv-belevenis? Op Tribe helpen we elkaar.
annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
CelineR
Voormalig sjamaan
Voormalig sjamaan

Tips and tricks : Geluid in Dolby Digital

OPGELOST

Dag allemaal ! 🙂

Weten jullie dat onze tv-decoder is compatibel met en gecertifieerd voor Dolby Digital 5.1 ?

Je kan controleren of de content in Dolby is door te klikken op OK om de infobanner te laten verschijnen. Zo ja, verschijnt er een klein Dolby-logo.

Indien je tv of homecinemasysteem Dolby ondersteunt, kan je dit activeren via de HDMI- of audio-instellingen van de tv-decoder:

  • HDMI-compatibel homecinemasysteem: configureer de parameter ‘Conversion Audio’ onder Menu > Instellingen > Technisch > HDMI-uitgang. Kies de modus Geavanceerd om het Dolby Digital-geluid rechtstreeks naar de versterker van het homecinemasysteem te sturen
  • Versterker verbonden met de optische kabel (S/PDIF-uitgang): configureer ‘Audiotype’ onder Menu > Instellingen > Technisch > Audio > S/PDIF-audio-uitgang. Selecteer ‘Dolby Digital’.

Céline

Labels (1)
21 ANTWOORDEN 21
Peter_T
Gewaardeerd verkenner

Hallo,

Het is inderdaad mogelijk om radio te luisteren op een extern aparaat (in mijn geval een soundbar). Maar van zodra je de TV uitschakelt speelt de muziek nog een 10sec, en daarna ... gedaan. TV moet dus aan blijven liggen om muziek te kunnen luisteren.

Ondertussen alle instellingen van de decoder en de Samsung TV zitten uitpluizen maar nergens een alternatief gevonden. Ter info : TV is aangesloten via HDMI, soundbar via IR kabel. Weet iemand hiervoor een oplossing ? Bij telenet was dit nooit een probleem : digicorder aan, sounbar aan, en spelen maar.

0 pluimen

Normaal perfect mogelijk.
enige voorwaarde is dat uw muziek installatie (AV receiver of home Cinema) tussen uw TV en decoder staat.

 

Herihor
Veteraan verkenner

Ik denk dat bij het uitschakelen van de tv ook de geluidsstroom naar je audiosysteem wordt onderbroken. Wat je wél zou kunnen doen is de je tv op “geen beeld” zetten zodat hij minder verslijt of stoort, maar deze mogelijkheid moet aanwezig zijn. Veel geluk!!!

0 pluimen
Chiquita
Aspirant genezer

Leuk maar eelijk, wat ben je hiermee ? 
Welke (vlaamse) zender zendt uit in DD5.1 ?

TwonickyII
Veteraan verkenner

Heel juist Chiquita en wat nog erger is, het antwoord van de regiomanager is dan nog eens een vertaalde tekst die door google is vertaald. 😛

 

0 pluimen
Leden met de meeste pluimen