annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Flybox met Go Extreme werkt niet in buitenland

Topic gestart op: 01-05-24 00h22

Antwoorden: 18 antwoorden

Virannha
Ervaren verkenner

Flybox met Go Extreme werkt niet in buitenland

OPGELOST

Op aanraden van iemand hier, verving ik het 150GB Flybox kaartje door eentje van 300GB, om thuis TV te kunnen kijken als de  Proximus vaste lijn voor de zoveelste keer niet werkt.

We zijn nu met de camper in het buitenland en de Flybox detecteert wel een GSM signaal maar het LEDje blijft rood. Conclusie, de Flybox is geprogrammeerd om niet te werken in het buitenland - tevoren dacht ik dat de beperking op de 150GB SIM kaart zat.

Geen echt probleem, als ik extra data nodig heb kan ik de Go Intense SIM in mijn telefoon vervangen door de de 300GB Go Extreme SIM. Maar..... dit is het ideale excuus om een tablet met 4G te kopen. LOL. Heb nog een oude tablet met... Android 6! Werkt nog maar traag.

Wat me opvalt thuis, is dat de Flybox Router een grotere downloadsnelheid heeft dan mijn gsm als ik beide op dezelfde plaats houd. (verschillende keren getest) en eigenlijk is het signaal van de Flybox dan nog een stap meer, namelijk naaar mijn laptop.

OK nu kom ik aan mijn vraag (eindelijk, denken jullie!): Zijn er verschillen tussen de verschillende merken tablets wat betreft de connectiviteit met internet? Downloadt bvb een Samsung vlugger dan een Lenovo? Of ben ik eigenlijk toch beter met een Mifi te kopen? Is eigenlijk voornamelijk bedoeld om in het buitenland Blokken en het nieuws te volgen en tenslotte is een tablet kopen onnozel geld wegsmijten want ik kijk tv op de laptop... maar ja ik zou liever mijn (dure) laptop sparen voor computer dinges te doen ipv tv te kijken....

Alternatief, kan ik de Flybox herprogrammeren zodat die in het buitenland werkt?

Labels (1)
1 GEACCEPTEERDE OPLOSSING
patrick2
Wijze
Wijze

@Virannha 

De Flybox kun je niet hacken hé ( al is veel mogelijk maar goed illegaal is wat anders ). 

Maar ieder normaal mens doet dat niet en dus weet geen gebruik in het buitenland. Alternatief ... tablet met 4/5 G daar waar je dus een simkaart in kan steken of een Mifi router. 

Maar wat is voor jou het makkelijkste ? Kijk je graag op een root scherm zou ik een Mifi router nemen en die verbinden aan je laptop dan heb je meer kijk genot. Kijk je graag op een kleiner scherm dan is en tablet de uitkomst. Ook als je nog wat in je bed kijkt kan je beter een tablet gebruiken dan een laptop. 

Maar goed dit zijn keuzes die je zelf moet afwegen daar kunnen weinig je een advies ingeven. Ik kijk bijvoorbeeld graag op een groot scherm tv of eender wat dus dan is de keus rap gemaakt. Enkel in mijn bed kijk ik ook tv enkel daar gebruik ik een tablet. Op die manier moet ik de tv niet aanzetten en kan mijn partner rustig slapen. 

Patrick2 | De eenvoudigste oplossing is vaak de beste!
Vergeet niet om pluimen te geven en/of als oplossing te markeren
Tomorrow is another day


Bekijk de oplossing in de community in het oorspronkelijke bericht

18 ANTWOORDEN 18
Gregory
Wijze
Wijze

Ik dacht dat het de Simkaart van de Flybox was was die voorkwam dat men 't in 't buitenland gebruikte, niet het toestel zelf.

Denk ook dat het aan de sim gelinkt is.  Go Extreme gaat overal.  Maar max 60 GB (ipv 300) in de EU. Daarna  0,001876 €/MB

Weet niet waar de netwerk selectie/roaming on/off zit.  In het toestel of gaat het met de SIM mee ?  Misschien eens zien op de instellingen van de Flybox of de SIM eens in je GSM steken en daar wat veranderen

 

 

Pletse
Gewaardeerde genezer

@Gregory ,

Ik denk ook zoiets in de aard dat "roaming" niet aan ligt waardoor de Flybox geen verbinding wil maken met een buitenlands netwerk.

@Virannha , 
Maak eens verbinding met een laptop op de wifi van de Flybox, surf dan naar http://192.168.1.1 en bekijk daar eens de instellingen. Mogelijks zul je roaming moeten aanzetten of een netwerk moeten selecteren als je effectief in het buitenland bent. 

Verder ben ik eerder een voorstander van een Mifi router. Waarom? Dan neem je de router mee of laat je die liggen in de camper en al je toestellen kunnen erop verbinden. Laptop, TV, tablet, GSM, etc... 
Laptop en tablet zijn met 4G verkrijgbaar maar je beperkt je keuze vermits dit (bij laptop) niet echt standaard te verkrijgen. Bij tablets is dit ook alweer in de hogere prijsklasse.

De reden waarom de Flybox rapper werkt via 4G in vergelijking met een GSM is ook simpel te verklaren. Groter toestel, meer ruimte voor grotere antenne.

Virannha
Ervaren verkenner

Was van plan eens de flybox te bekijken maar dacht dat dit  inloggen enkel lukt met een kabel, en de wlan kabel ligt thuis. 

0 pluimen
Pletse
Gewaardeerde genezer

@Virannha ,

Nee hoor, je bent niet verplicht om een kabel te gebruiken als je wil inloggen op de Flybox.
Verbind gerust met de wifi van de Flybox, surfen naar http://192.168.1.1 en dan inloggen om de instellingen te bekijken/wijzigen. De login en het paswoord zouden op de sticker moeten staan van de Flybox.

0 pluimen
Virannha
Ervaren verkenner

In mijn gsm werkt de sim normaal want 't is een go extreme. Ik zal eens dat ik thuis ben via een wlan kabel en een oudere laptop met wlan plug (mijn huidige heeft enkel usb-c) kijken of er instellingen instaan die ik kan veranderen. 

0 pluimen
Leden met de meeste pluimen